CHON, EEN VISIE OP HET GROEN

Al meer dan tien jaar is Johnny Moyson actief in het aanleggen van tuinen. De man, die geboren is met groene vingers, tekent als tuinarchitect de meest knusse tuinen waarin de bewoner zich voelt als in een paradijs. Bij hem kiest u voor een all-in-pakket of voor een specifiek onderdeel van uw tuinaanleg. Johnny Moyson: “Meer en meer schenken mensen aandacht aan de inrichting van hun tuin. En de smaken zijn heel divers… Een typische Vlaamse tuin met uitsluitend streekeigen beplanting of een gestileerde Japanse tuin, met alle varianten die je vindt tussen deze twee uitersten. Zelfs een doolhoftuin of een daktuin behoren tot de mogelijkheden. Belangrijk daarbij is dat de mensen zich goed voelen in hun groene omgeving. En daar streven we naar.”

“We bieden onze klanten diverse formules aan. Zo kan de klant ervoor opteren om het ontwerp van de tuin, de volledige aanleg en zelfs het onderhoud ervan aan ons over te laten. In samenspraak met de eigenaar maken we een plan op, dat stapsgewijs wordt gerealiseerd. Maar wie de aanleg, en de uitgaven, wil spreiden over meerdere seizoenen kan dat evenzeer. Of misschien wil u zelf wel een deel van de aanleg voor uw rekening nemen? U legt het terras liever zelf, terwijl wij ons om de beplanting en de vijver bekommeren… Het kan allemaal. De klant is immers koning.”

“Welke tuinen momenteel erg in trek zijn? Dat is geen eenvoudige vraag. Er zijn immers zoveel tuintypes als er wensen zijn. Alles wordt bepaald door de ruimte die er ter beschikking is en het budget dan men wenst te spenderen. Landelijke tuinen, bamboetuinen, boerentuinen, … ze hebben allemaal hun eigen charme.”

“Belangrijk voor veel mensen is het onderhoudsvriendelijke karakter van een tuin. Een mooi aangelegde tuin is immers maar mooi als hij ook netjes onderhouden wordt. Wel, het onderhoud gedurende de eerste twee à drie jaren doen wij sowieso. En dat is bovendien gratis. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de tuin zich in zijn eerste levensjaren op de juiste manier ontwikkelt. Een correcte vormsnoei is bijvoorbeeld heel belangrijk. Een tuin is nooit volledig onderhoudsvrij, dat moge duidelijk zijn. Maar door de juiste keuze van de beplanting en de materialen kan je het onderhoud wel tot een minimum beperken.”

“Om het geheel helemaal af te maken, zorgen wij ook voor de verlichting, de afsluiting en uiteraard de bestrating… We leggen zelfs tuinen aan die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Daarbij houden we rekening met de materialen en de hellingen die worden ingebouwd. “

“Onmiddellijk, of na verloop van tijd kan de klant ook bij ons terecht voor het plaatsen van een blokhut of chalet. We leveren speeltoestellen, tuinmeubelen in teak, barbecues, parasols en fonteinen. Dat allemaal stellen we tentoon in ons Tuin- & Houtcentrum aan de Assesteenweg 274 in Ternat. Wie belangstelling heeft kan er vrijblijvend een kijkje komen nemen. We geven graag advies.”

Chon-Tuinarchitectuur is verder gespecialiseerd in het aanleggen van vijvers, opritten, terrassen in klinkers, natuursteen, geïmpregneerd grenen hout, antislip Bangkirai, grondwerken en afbraakwerken, uitgraven

van funderingen en kelders, oever- en beschoeiingswerken, beregeningssystemen voor gazon en beplanting, afsluitingen in allerhande materialen, aanleg van patio’s, speelpleinen, kindertuinen, … Chon beschikt over een eigen machinepark. De prijzen zijn daardoor erg concurrentieel.

 

Chon – Tuinarchitectuur Bleregemstraat 53 1790 Affligem Tel en fax : 053 – 68 23 90


  terug